DOOR DIGITAAL TE WERVEN NAAR DE JUISTE PERSONEN. PERSONEELSWERVING

MODERN EN DOELGERICHT. Digitale werving

Het vinden van geschikte, gemotiveerde en competente medewerkers is moeilijker dan ooit. Bedrijven besteden daarbij flinke budgetten aan job portals, printmedia of aan headhunters. Dat kan echter ook anders.

via Internet

Bent u hier ook mee bekend? Er worden enorme bedragen uitgegeven aan online vacatures en headhunter bedrijven en het risico of er een langdurige samenwerking met de nieuwe werknemer ontstaat blijft volledig bij u liggen!

Creëer met onze Digital Recruiting service uw eigen wervingsproces op het Internet!
Wij ontwikkelen en implementeren een digitale wervingsstrategie op maat voor de door u gewenste kandidaten, waardoor de kosten enorm zullen dalen en het slagingspercentage zal stijgen. Google for Jobs, SEA, Social Media – om maar een paar van onze digitale helpers te noemen, we gebruiken ze naast de volledige digitalisering van het daaropvolgende sollicitatieproces. Ook dat beschouwen we als bestanddeel van modern lead generation.

Voor conversie geoptimaliseerde lead-pagina’s (landingspagina) worden gebruikt om hoogwaardige Customer-Touch-Points weer te geven met geïntegreerde chat- of selfservice-oplossingen – in real time en live. Op deze manier kan er proactief en over de kanalen heen middels een holistische aanpak een effectieve interactie met uw toekomstige medewerkers tot stand worden gebracht.

WIJ VINDEN DIEGENEN DIE U ECHT GOED ZULT VINDEN. En diegenen die uw bedrijf goed zullen vinden.

via sociale media

Een voorbeeld: In het Duitstalige gebied (D-A-CH) hebben de zakelijke netwerken LinkedIn & Xing nu meer dan 25,9 miljoen* gebruikers. Bedrijven die deze enorme markt negeren laten waardevolle ontwikkelingskansen liggen en geven concurrentievoordelen weg.
Wij analyseren uw optreden (sociale media, Kununu), adviseren over maatregelen en voeren die vervolgens voor u uit. Wij richten ons direct tot potentiële kandidaten en brengen de voordelen van een baan in uw bedrijf over. Vervolgens kwalificeren we ze en geven we u de contactgegevens van potentiële kandidaten. Dan is de keuze vervolgens aan u…

De BeND 360-graden oplossing: Wij nemen het volledige beheer van uw social media-aanwezigheid op Facebook, LinkedIn, XING, Twitter, Instagram en vele anderen over – ook om medewerkers te vinden en te enthousiasmeren. Professionele content managers maken redactionele plannen, bewaken het succes en onze service medewerkers bieden professionele ondersteuning bij aanvragen via deze kanalen.

*Stand 03/2019 | Bronnen: www.linkedin.de & www.Xing.de

ESSENTIËLE PUNTEN VOOR Strategieontwikkeling

Demografische gegevens:
Individuen op basis van kenmerken zoals leeftijd, geslacht, relatiestatus, opleiding, werk, beroep en meer opsporen.

Locatie:
Het identificeren van woonregio op basis van geografische indicatoren.

Interesses:
Matchen van mensen met passende banen op basis van hun interesses, zoals hobby’s, favoriete films of series.

Gedragingen:
Hoe belangrijk is het aankoopgedrag, het gebruik van apparatuur en andere activiteiten bij het vinden van de juiste kandidaat?